مقالات

لاته ماکیاتو یا قهوه ماکیاتو چیست ؟

لاته ماکیاتو

اگر شما نیز عاشق انواع مختلف قهوه هستید حتما نام لاته ماکیاتو را شنیده‌اید. لاته ماکیاتو یکی از روش‌های تهیه قهوه ایتالیایی است که از ترکیب شیر و قهوه تشکیل شده است. این نوشیدنی خوش طعم که بر پایه اسپرسو تهیه می‌شود، می‌تواند به صورت گرم یا سرد سرو شود. لاته ماکیاتو از محبوب‌ترین انواع تهیه قهوه در میان دوست‌داران قهوه به شمار می‌رود. در این مطلب با این نوشیدنی لذیذ و پرطرفدار بیشتر آشنا خواهیم شد.

قهوه ماکیاتو چیست ؟

قهوه لاته ماکیاتو طعمی بین اسپرسو و کاپوچینو دارد. این قهوه از اسپرسو سبک‌تر و از کاپوچینو سنگین‌تر می‌باشد و برای اولین ‌باردر دهه 1980 توسط ایتالیایی‌ها تهیه شد. در واقع کلمه لاته ماکیاتو( Latte Macchiato) از دو کلمه Macchiato که به معنی نشانه‌گذاری می‌باشد و Latte که در زبان ایتالیایی به معنی شیر است تشکیل شده است. با بررسی نام این نوع از قهوه می‌توان متوجه ترکیبات آن شد. قهوه ماکیاتو در واقع به معنای شیر لکه‌دار شده با قهوه اسپرسو است که در آن یک یا دو شات قهوه اسپرسو را همراه با یک لیوان شیر بخار زده و فوم شیر ترکیب می‌کنند.

برای تهیه این قهوه لازم است دو سوم لیوان را از شیر و یک سوم باقی مانده را از اسپرسو پر کنید. البته در کشورهای مختلف میزان نسبت اسپرسو به شیر می‌تواند مختلف باشد. در ورژن استارباکس، این قهوه را با استفاده از شیر بخار زده شده با کف فراوان به همراه یک یا دو شات اسپرسو تهیه می‌کنند.

ماکیاتو چیست

طعم لاته ماکیاتو

چیزی که طعم قهوه لاته ماکیاتو را خاص کرده میزان شیر به کار رفته در آن است. برخلاف کاپوچینو در لاته ماکیاتو از مقدار شیر بیشتری نسبت به اسپرسو استفاده می‌شود و همین امر باعث طعم دلنشین آن خواهد شد.

از آنجایی که بیشتر افراد از طعم تلخ و غلیظ قهوه خوششان نمی‌آید، ترجیح می‌دهند قهوه را همراه با مواد دیگری مانند شیر یا خامه میل کنند بنابراین طعم لاته ماکیاتو می‌تواند باب میل بسیاری از افراد باشد. حجم این نوشیدنی که حاوی مقدار فراوانی از شیر است، بین 8 تا 16 اونس( 236 تا 470 میلی‌لیتر) می‌باشد. این قهوه معمولا نوشیدنی پر کالری و بزرگی به حساب می‌آید و معمولا در لیوان‌های شیشه‌ای سرو می‌شود. باریستاها از لیوان‌های شیشه‌ای برای نشان‌ دادن لایه‌های مختلف این نوشیدنی استفاده می‌کنند. در این لیوان‌ها که معمولا بلند و شفاف هستند، شیر در لایه پایین‌تر، اسپرسو در لایه وسط و فوم شیر در لایه بالایی قرار می‌گیرد.

قهوه ماکیاتو

انواع ماکیاتو

در کل دو نوع ماکیاتو وجود دارد. یکی اسپرسو ماکیاتو و دیگری لاته ماکیاتو است. تفاوت اصلی که این دو قهوه با یکدیگر دارند، مقدار شیر اضافی است که در هر کدام مورد استفاده قرار می‌گیرد. شما می‌توانید مقدار شیر دلخواه خود را با توجه به سلیقه خود درون ماکیاتو استفاده کنید.

طرز تهیه لاته ماکیاتو

برای میل کردن یک قهوه لاته ماکیاتو خوشمزه نیازی به رفتن به کافه‌ها یا فروشگاه‌ها ندارید می‌توانید با استفاده از چند ماده اولیه یک قهوه لاته ماکیاتو خوشمزه در خانه تهیه کنید. البته که داشتن دستگاه اسپرسوساز صنعتی، نیمه صنعتی و یا خانگی بسیار به سرعت و حتی طعم قهوه کمک می‌کند اما باز هم می‌توانید این نوشیدنی شگفت انگیز را با وسایل ساده نیز تهیه نمایید. طرز تهیه قهوه ماکیاتو عبارت است از:

طرز تهیه قهوه ماکیاتو

مواد لازم

مواد لازم برای درست کردن قهوه ماکیاتو بسیار در دسترس و ساده است. شما می‌توانید با تهیه این مواد قهوه ماکیاتو خوش‌طعمی را برای خود تهیه کنید. مواد مورد نیاز برای درست کردن ماکیاتو به شرح زیر است:

  • شیر: 220 میلی‌لیتر
  • قهوه اسپرسو: 40 میلی‌لیتر

می‌توانید برای تزیین از انواع سیروپ، شکلات رنده شده، پودر دارچین، سس کارامل و… نیز استفاده کنید.

طرز تهیه 

  1. ابتدا یک لیوان شیر تازه پرچرب را داخل دستگاه پیچر ریخته و دماسنج را داخل آن قرار دهید. برای افزایش حجم شیر، بخارزن دستگاه اسپرسو را روشن کنید و پیچر را به صورت مورب زیر نازل بخار قرار دهید. هنگامی که دمای شیر به 63 تا 65 درجه سانتی‌گراد رسید، شیر را به داخل لیوان منتقل کنید.
  2. در مرحله بعد باید یک فنجان قهوه اسپرسو غلیظ را توسط دستگاه اسپرسوساز تهیه کنید. هر چقدر کیفیت قهوه در این مرحله بهتر باشد، قهوه لاته ماکیاتو خوش‌طعم‌تری خواهید داشت.
  3. سپس به آرامی قهوه‌ای را که تهیه کرده‌اید، روی کف شیر بریزید. سعی کنید قهوه را به آرامی و در مرکز لیوان بریزید. در پایان باید لیوان شما به سه قسمت تقسیم شود به‌ طوری که قهوه در قسمت وسط لیوان قرار بگیرد.
  4. برای تزیین می‌توانید از دارچین، سس کارامل و… استفاده کنید.

طرز تهیه قهوه کارامل ماکیاتو

کارامل ماکیاتو از نظر طعم و طرز تهیه شباهت بسیار زیادی به لاته ماکیاتو دارد. در این نوع قهوه لازم است در کف لیوان مقدار 20 الی 30 میلی‌لیتر سیروپ کارامل بریزیم. سپس به مقدار حدودی 250 میلی‌لیتر شیر را کف‌دار می‌کنیم و به آرامی با قاشق درون لیوان قرار می‌دهیم. در این مرحله لازم است به فوم شیر فرصت دهیم تا فوم شیر از شیر جدا شود. سپس اسپرسو را از بالا به آرامی داخل لیوان می‌ریزیم تا لایه‌ای قهوه‌ای ایجاد شود. مارک‌دار کردن شیر با استفاده از کارامل انجام می‌شود و باعث طعم بهتر آن می‌گردد.

طرز تهیه لاته ماکیاتو

نحوه سرو لاته ماکیاتو

برای سرو لاته ماکیاتو می‌توانید به طور سلیقه‌ای از لیوان‌های سرامیکی یا شیشه‌ای استفاده کنید. البته به دلیل دیدن لایه‌های شیر و قهوه در لاته ماکیاتو معمولا از لیوان شیشه‌ای برای سرو این نوشیدنی استفاده می‌شود. به هنگام سرو باید دقت داشته باشیم که زمان را هدر ندهیم. زمان سرو این نوشیدنی به دلیل سرد شدن سریع لکه فوم روی آن باید بسیار کوتاه باشد. لاته ماکیاتو را می‌توان با شکلات، کلوچه، نون خرمایی، کوکی و شیرینی سرو کرد.

مزایای لاته ماکیاتو چیست ؟

قهوه ماکیاتو در کنار طعم بی‌نظیری که دارد می‌تواند برای سلامتی نیز بسیار مناسب باشد. این نوشیدنی به واسطه قهوه‌ای که در آن به کار رفته است، کافئین و آنتی اکسیدان دارد و به واسطه شیری که در آن به کار رفته است، در تقویت استخوان، تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی بسیار مفید می‌باشد. این قهوه دارای طعمی ملایم است و برای کسانی که به تازگی می‌خواهند شروع به نوشیدن قهوه کنند بسیار مناسب است. برای قدم‌های بعدی می‌توانید از ماکیاتو سفید مسطح، کاپوچینو و اسپرسو استفاده کنید. لاته ماکیاتو از نوشیدنی‌های خوش‌طعمی است که به هنگام شروع روز به خوبی می‌تواند انرژی مناسب شما را تامین کند.

سخن آخر

در این مقاله از سری مقالات بازرگانی وزیری در رابطه با لاته ماکیاتو این نوشیدنی جذاب و پرطرفدار صحبت نمودیم. همچنین طرز تهیه قهوه ماکیاتو را نیز بیان نموده و از نحوه سرو و حتی مزایای این نوشیدنی نیز صحبت کردیم. در صورتی که سوال و یا ابهامی وجود داشت می‌توانید از طریق کامنت با ما در ارتباط باشید و نکات مورد نظر خود را با ما در میان بگذارید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *