مقالات

وافل ساز چیست و برای خرید به چه نکاتی باید توجه نمود

وافل ساز چیست

وافل ساز چیست و چه کاربردی دارد؟ آیا می‌توان وافل ساز را در ابعاد بزرگ و صنعتی یا کوچک و خانگی برای موارد دم‌دستی تهیه کرد؟ در ادامه به بررسی این پرسش‌ها و ارائه پاسخ در مورد هرکدام آن ها می پردازیم. برخلاف گذشته بشر به تنوع غذایی در  گستره انتخاب های خود اهمیت زیادی می دهد. وافل یکی از پر درخواست ترین خوراکی های جهان است.

به‌جرئت می‌توان گفت که وافل یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین میان وعده‌ها و صبحانه‌هایی است که در کافی‌شاپ‌ها و رستوران‌ها و حتی هتل‌ها سرو می‌شود. طعم ساده و درعین‌حال دلچسب آن را می‌توان به بیسکویت‌های شیری تشبیه کرد. اما موضوع برای بسیاری پس از آشنایی با آن این است که چگونه می‌توان وافل را به‌راحتی و در مدت‌زمان کوتاه تهیه کرد. در این مورد باید بگوییم که همه چیز بستگی به نیاز شما خواهد داشت. وافل سازها در ابعاد، طراحی‌ها و همین‌طور بنا به مقاصد گوناگون ساخته شده‌اند و از نظر جزئیات ساخت هم با هم مقایسه می‌شوند.

برندهای زیادی در ایران اقدام به تولید این دستگاه می‌کنند و البته ممکن است برخی مایل باشند نمونه خارجی آن را تهیه کنند که در این مورد در ادامه توضیحات بیشتری را ارائه می‌کنیم.

دستگاه وافل ساز چیست

دستگاه وافل ساز چیست ؟

دستگاه وافل ساز در واقع یک ابزار کاربردی برای کسانی است که قصد تهیه کردن این ترکیب با سرعت بالاتر را دارند. اگر اهل کافه و رستوران گردی باشید احتمالاً برایتان جذاب خواهد بود که بتوانید وافلی درست شبیه به چیزی که در مراکز خدماتی و بیرون از خانه می‌بینید را تهیه کنید. یا ممکن است یک رستوران، هتل و کافی‌شاپ تأسیس کرده باشید و به دنبال خرید یک دستگاه وافل ساز صنعتی باشید.

نکات خرید دستگاه وافل ساز چیست ؟

در این مورد باید خاطرنشان شویم که تنوع در بازار ایران بالا است. از شرکت‌های No Name گرفته تا برندهایی که می‌توانند انتخاب خوبی بر اساس نیاز شما باشند. بر اساس این راهنما که در ادامه در خصوص آن توضیحاتی ارائه می‌کنیم به شما شرح می‌دهیم که در هنگام خرید یک دستگاه وافل باید به چه مواردی توجه کنید و اساس انتخاب وافل ساز چیست ؟

֎ وافل ساز ضخیم یا نازک؟

اولین فاکتوری که در مورد انتخاب این دستگاه باید به آن توجه کنید ضخامتی است که به‌عنوان خروجی در اختیار شما قرار می‌دهد. هر چه صفحه وافل ساز شما عمق بیشتری داشته باشد حفره‌ها گودتر شده و در مقابل وافل کلفت‌تر و خمیر آن نرم‌تر می‌شود. بهتر است بگوییم که وافل شما در این شرایط دیرتر خشک می‌شود. در مقابل اگر سطح واقع شما ترد باشد منطقاً به دستگاه‌هایی نیاز دارید که خیلی فرم کلی وافل را ضخیم نمی‌کنند.

ضمن این که وافل‌های کلفت‌تر زمان پخت طولانی‌تری دارند و کمی نیز دمای آن‌ها بالاتر خواهد بود. وافل‌های امریکایی که در دنیا سرو می‌شوند در دستگاه‌های کم‌عمق پخت شده و معمولاً مدل‌های بلژیکی بر اساس استفاده از دستگاه‌های عمیق‌تر به دست می‌آیند.

֎ جنس صفحه و بدنه

فاکتور کلیدی بعدی در انتخاب و خرید دستگاه وافل ساز جنس صفحات و پوشش بدنه است. به‌طورکلی از دو متریال برای این مقصد استفاده می‌شود. پوشش‌هایی که ساختار چدنی دارند و معمولاً دوام فوق‌العاده‌ای نیز خواهند داشت. اما درصورتی‌که قصد پخت وافل بخصوص نمونه نازک را دارید، باید حتماً آن را به‌خوبی چرب کنید. برای این کار می‌توانید از کره و روغن سرخ‌کردنی استفاده کنید. دقت کنید که چدن مدت‌زمان بیشتری نیاز دارد که به‌خوبی حرارت بگیرد و داغ شود.

متریال بعدی که برای ساخت در وافل سازهای صنعتی و خانگی استفاده می‌شود، کاور نچسب خواهد بود. به‌راحتی وافل پس از شکل گرفتن و پخته‌شدن جدا شده و به‌راحتی می‌توانید آن را بشویید. البته مدل‌های دارای پوشش نچسب معمولاً گران‌تر هستند و باید دقت کنید که به‌هیچ‌عنوان خط‌وخش نیفتند. در این صورت خاصیت نچسبی خود را از دست می‌دهند. درصورتی‌که دستگاه وافل ساز شما خش بیفتد، پس از مدتی پوسته‌های رویی آن جدا شده و تبدیل به یک صفحه معمولی می‌شود.

֎ امکان تنظیم دما و ترموستات

بهتر است وافل سازی که تهیه می‌کنید حتماً سیستم تنظیم دمای اتوماتیک داشته باشد. یعنی حداقل شما بتوانید دستگاه را روی یک محدوده دمایی مشخص قرار دهید و سپس دستور پخت را مشخص کنید. این موضوع سبب می‌شود که وافل‌های شما نسوخته و طعم و رنگ بهتری به خود بگیرند. در مورد پخت وافل‌ها همه چیز به ثانیه و لحظه بستگی دارد. ممکن است 30 ثانیه پخت اضافه باعث شود که وافل شما کاملاً تیره شده یا رنگ و بوی سوختگی به خود بگیرد.

֎ شستشوی سریع – فاکتور کلیدی

شاید برای شما این پرسش مطرح شود که مهم‌ترین ویژگی پس از بررسی فنی دستگاه‌های وافل ساز چیست ؟ باید خاطرنشان شویم که در مورد این دستگاه‌ها موضوع شستشو نیز اهمیت زیادی دارد. وافل سازها دارای صفحات جدا شوند و چدنی با روکش تفلون می‌توانند یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بازار باشند. این نچسب بودن هم باعث می‌شود که شما نیازی به چرب کردن و روغن‌کاری صفحه نداشته باشید. هم به‌آسانی بتوانید آن را بشویید، بدون این که از مواد شیمایی استفاده کنید و یا این که وافل ساز ساعت‌ها خیس بخورد تا سطوح چسبیده از آن جدا شود.

نکات خرید وافل ساز چیست

دستگاه‌های وافل ساز تخم‌مرغی

اما منظور از دستگاه وافل ساز تخم‌مرغی چیست؟ در این مورد ممکن است برای شما این سوال مطرح شود که چرا چنین نامی برای این مدل انتخاب شده است؟ باید عرض کنیم که همه چیز به دلیل ساختار و شکل ظاهری آن است. در واقع یک ویژگی دورانی درون این مدل وجود دارد که برای کافی‌شاپ‌ها آن را تبدیل به یک گزینه ایده‌آل می‌کند.

یکی از کلیدی‌ترین و مثبت‌ترین نکاتی که در مورد وافل ساز تخم‌مرغی می‌توانیم به آن اشاره کنیم امکان چرخش است که سبب می‌شود همه جای وافل به‌خوبی پخته شده و خمیر نشود. در واقع جنس وافل سازهای تخم‌مرغی از آلومینیوم و ترکیب تفلون است که نگه‌داری آن را در مراکز خدماتی و کافی‌شاپ‌ها چندبرابر آسان‌تر می‌کند. اما مزیت این وافل ساز چیست ؟

این دستگاه‌ها به‌سرعت داغ می‌شوند، صفحه آن‌ها یکنواخت گرم شده و در مقابل صفحه نچسبی که دارند شستشوی هر باره را چندبرابر آسان‌تر می‌کند.

وافل تخم‌مرغی Remta مدل W۰۹ یکی از مدل‌های محبوب موجود در بازار ایران تحت لیبل یک برند ترکیه‌ای است که باقدرت 1200 واتی و جنس بدنه استیل ضدزنگ می‌تواند نیازهای شما را در سطوح صنعتی برآورده کند. صفحه‌ای که در این مدل استفاده شده است از چدن با لایه تفلون خواهد بود. تفلون نچسب موجب می‌شود که شما در هنگام طبخ و جداسازی نیازی به روغن و کره نداشته باشید. البته اگر نمی‌خواهید وافل شما خشک شود می‌توانید به بدنه و صفحه کمی کره و روغن اضافه کنید.

انواع دستگاه وافل ساز

دستگاه‌های وافل ساز دوقلو مستطیلی

وافل سازهای دوقلو نیز از جمله محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین مدل‌های موجود در بازار برای مصارف صنعتی هستند. ابعاد بزرگ‌تری دارند و می‌توانید از آن‌ها برای آشپزخانه‌های تجاری استفاده کنید. البته کاربردی وسیع‌تر دارند و قادر هستند به‌عنوان ساندویچ‌ساز نیز ایفای نقش کنند. معمولاً این مدل‌ها ترموستات اتوماتیک تنظیم دما دارند و درصورتی‌که قصد استفاده از آن‌ها را دارید می‌توانید دما را اتوماتیک تنظیم کنید.

در زمان خرید وافل سازها باید به ابعاد دستگاه و جنس بدنه نیز دقت داشته باشید. معمولاً مشابه مدل دیگری که به شما معرفی کردیم در این نسل از وافل سازها نیز از چدن و لایه تفلون استفاده می‌شود. وافل دوقلو مستطیلی Remta مدل W10 محصولی دیگر از این برند محبوب ترکیه‌ای است که قدرت آن به 1200 وات می‌رسد. روی این دستگاه شما می‌توانید حجم زیادی وافل طبخ کنید و سپس به‌صورت تکه‌های مساوی برش دهید. فرم و شکل داخلی این دستگاه نیز دقیقاً محصول و خروجی نهایی را شبیه به وافل‌های صنعتی می‌کند.  اما منظور از مدل مخصوص نان بستنی وافل ساز چیست ؟ در این مورد در ادامه می‌خوانیم.

وافل سازهای مخصوص نان بستنی

انواع دستگاه وافل ساز بر اساس توان کاری، حوزه استفاده، دانه‌درشت یا ریز بودن و همین‌طور شکل و ساختار صفحه به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. یکی از نمونه‌های محبوب و پرفروش موجود در بازار تحت عنوان وافل ساز مخصوص نان بستنی شناخته می‌شود که شما می‌توانید به‌آسانی با استفاده از آن صفحات عریض‌وطویل وافل را فرآوری کنید.

در مورد خرید این مدل‌ها بهتر است به سراغ گزینه‌هایی بروید که صفحات نچسب دارند و معمولاً قدرت و توانشان به شکلی تخصیص‌داده‌شده است که بتوانند در کم‌ترین زمان ممکن عملیات پخت را برای شما انجام دهند. به‌هرحال در مصارف صنعتی صرف وقت می‌تواند موجب ضرر و زیان‌های مالی شود. در نتیجه وافل ساز نان بستنی HEDICO مدل WF-02 یکی از گزینه‌هایی است که می‌تواند نیاز شما را رفع کند. این سری از دستگاه‌های وافل ساز توسط یک برند چینی محبوب در این حوزه ساخته شده‌اند که قطر صفحه 21 سانتی‌متری دارند و معمولاً درجه حرارتشان نیز بین متغیر 50 تا 250 سانتی‌گراد است.

در این دستگاه‌ها یکی از مهم‌ترین مواردی که باید به آن دقت کنید امکان تنظیم دما و مدت‌زمان پخت است. در نتیجه اگر می‌خواهید همه چیز تحت کنترل شما باشد. حتماً به سراغ گزینه‌هایی بروید که این دو سیستم کنترلی را داشته باشند.

گارانتی و خدمات پس از فروش

به‌هرحال یکی از مهم‌ترین موضوعات در مورد خرید دستگاه‌های برقی این است که محصول با گارانتی و تضمین کیفیت عرضه شود. در نظر داشته باشید که برندهای ناشناخته ممکن است از نظر قیمتی گزینه‌های ایده‌آلی به‌حساب بیایند. اما نمی‌توانند کارکرد مداوم را تضمین نموده و یا این که برای شما یک انتخاب بی‌دردسر باشند.

به‌هرحال ممکن است این دستگاه‌ها پس از مدتی با نقص‌های فنی مختلف مواجه شوند و یا حتی بعد از چند ماه استفاده از کار بیفتند.

راهنمای خرید انواع دستگاه وافل ساز

کدام وافل ساز مناسب نیاز من است؟

در نهایت ممکن است با خواندن کل این مقاله از سری مقالات بازرگانی وزیری هنوز به پاسخ این پرسش نرسیده باشید که کدام گزینه می‌تواند برای شما مورد استانداردتر و انتخاب بهتری باشد. در این مورد باید خاطرنشان شویم که همه چیز به نیاز شما بستگی دارد. وافل سازها برای رستوران‌ها، کافه‌ها، فست‌فودها، بازارهای روباز و بستنی‌فروشی‌ها انتخاب و خریداری می‌شوند. درصورتی‌که شما نیاز به یک وافل ساز نان بستنی دارید. مدل‌هایی مخصوص این حوزه استفاده در بازار موجود هستند.

اگر مقصد استفاده شما فراتر از این مورد است باید به سراغ مدل‌های مستطیلی یا دایره‌ای بروید که باز هم‌بستگی به ضخامتی خواهد داشت که شما می‌خواهید وافل سرو کنید. پس در پاسخ به این سوال که تفاوت ضخامت صفحه وافل ساز چیست و چرا این موضوع مهم است، باید گفت که مسئله روش، سبک و نوع پخت خواهد بود که هر چه صفحه عمیق‌تر شود، خروجی نهایی ضخیم‌تر و خمیری‌تر خواهد بود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *